Події кафедри




Тематичне панно в стилі біонаук

У лівому крилі головного корпусу ОНАХТ на четвертому поверсі розташовані дві лекційні аудиторії кафедри біохімії, мікробіології та фізіології харчування – це А-423 і А-424. Там ми давно звикли бачити студентів, які сидять на лавках, очікуючи на початок пари. Одні готуються до майбутньої лекції, інші – дописують пропущені у конспектах формули, треті – продивляються матеріали перед модульним контролем, а проміж них пропливають зграйки першокурсників, які розшукують необхідну аудиторію.

Цього літа одну зі стін проміж аудиторій кафедра прикрасила тематичним панно. Перед очами виникає молекула ДНК, а поряд живильні речовини проходять у клітину крізь цитоплазматичну мембрану, далі в роботу включаються ферменти, які активують метаболічні процеси, поєднані загальною схемою зв’язку основних шляхів обміну речовин.

Так ненав’язливо панно налаштовує думки студентів на тематику майбутньої лекції по біохімії и на початку заняття вони вже повністю готові до активної роботи.

В планах кафедри також присутнє створення іншого панно, але вже у мікробіологічному стилі. Це дозволить студентам здійснити комплексне занурення у світ бионаук та яскравіше уявити процеси, що протікають на мікрорівнях.


назад до списку

Останні новини:

Відкрита лекція «Наукові напрямки сучасної генетики»
18 жовтня відбулася відкрита лекція «Наукові напрямки сучасної генетики» кандидата білогічних наук, доцента кафедри генетки та молекулярної біології біологічного факультету ОНУ ім. І. І. Мечникова Січняка Олександра Львовича. Були присутні викладачі та студенти кафедри
Вітаємо переможців олімпіади з технічної мікробіології
Семенченко К. ТХ-308а – I місце
Михайловська В. ТЗХ-33а – I місце
Дубина А. А. ТЛ-307 – II місце
Савченко В. В. ТЗХ-33а – III місце
Відкрита лекція доцента Труфкаті Людмили Вікторівни
26 вересня відбулася відкрита лекція (для групи ТЗХ-33 у рамках дисципліни «Мікробіологія галузі») доцента Труфкаті Людмили Вікторівни «Мікроорганізми – збудники бродіння заквасок і тіста. Сировина та поліпшувачі хлібопекарного виробництва. Особливості технологій хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів». Були присутні завідувач та викладачі кафедри БМФХ та представник методичного відділу ОНАХТ.
Олімпіада з технічної мікробіології
Олімпіада з технічної мікробіології відбудеться 12 жовтня о 14:30 в аудиторії А-424. Запрошуються усі бажаючі!