•  
  •  
  •  

Events department

План лекцій на осінь:

1. Сучасний стан виробництва кормових пробіотиків – відкрита лекція Вінкерт Д. Я., начальника виробництва підприємства «Аріадна» – 14 листопада, 15:00, ауд. Д-216.
2. Значення мікробіологічного контролю у виробництві продуктів харчування – лекція доцента Величко Т. О. для студентів Технічного коледжу – 25 листопада, у коледжі на Балківській, 54, час і аудиторія будуть уточнені пізніше.

more


Співробітництво з «Одесавінпром»

«Одесавінпром» зацікавлений у співробітництві з академією у галузі біотехнології

more


З 1 лютого починається дистанційний модуль

Увага, з 1 лютого починається дистанційний модуль, бали за нього включаються в загальний бал з дисципліни.!

 


Вітаємо переможців олімпіад!

Технічна мікробіологія:
Білик В. В. (ТХ-307) – переможець
Косова У. І. (ТХ-307) – II місце
Кривцун К. О. (ТЗХ-33) та Салига М. С. (ТХ-307) – III місце

Біохімія:
Бельцова Я. С. (ТЗХ-21) – переможець
Імітер К. Ю. (ТЗХ-21) та Гіра О. В. (ТХ-207) – ІІ місце
Трофименко Я. О. та Третьяк В. Б. (ТЗХ-21) – IIIмісце

Біотехнологія:
Кондрашова М. М. (БІО-39) – переможець
Чистякова Н. С. (БІО-39) – IIмісце

Загальна біологія:
Зюзько В. В. таСтатева Є. С. (ЕК-435) – переможці
Гринчак К. В. (ЕК-436) – IIмісце
Новіков Д. О. (ЕК-435) та Побережнюк Р. О. (ЕК-436) – IIIмісце

 


Студентська конференція

Увага, 28 листопада о 14:30 в ауд. А-424 відбудеться студентська конференція. Запрошуємо студентів до участі!

 


1 етап Всеукраїнської студентської олімпіади на кафедрі БМФХ

Графік проведення 1-го етапу Всеукраїнської студентської олімпіади на кафедрі БМФХ:
Загальна біотехнологія – 19 листопада о 16:00 (6-а пара) в ауд. Д-216
Біологія – 21 листопада о 13:00 (4-а пара) в ауд. Д-224
Технічна мікробіологія – 21 листопада о 14:30 (5-а пара) в ауд. Д-424
Біологічна хімія – 21 листопада о 16:00 (6-а пара) в ауд. Д-424

 


Лекція «Сучасні напрямки розвитку біохімії»

14 листопада о 14:30 в ауд. Д-216 відбудеться відкрита лекція «Сучасні напрямки розвитку біохімії» професора Л. В. Капрельянца для Інституту культури та мистецтв ОНАХТ

 


Участь у XII Українському біохімічному конгресі

Викладачі кафедри прийняли участь у XII Українському біохімічному конгресі (30 вересня – 4 жовтня у Тернополі): завкафедри Л. В. Капрельянц – з усною доповіддю (Ферментативні методи біотрансформації харчових полісахаридів), професор Л. М. Пилипенко – зі стендовою доповіддю (у співавторстві з професором Я. Г. Верхівкером).

 


План лекцій співробітників кафедри для Інституту культури:

1. Сучасний рівень біотехнології – доцент О. О. Килименчук, 22 жовтня о 13:00, ауд. Д-216.
2. Сучасні напрями розвитку біохімії – професор Л. В. Капрельянц, 14 листопада о 14:30, ауд. Д-216.

 


Перенесення відпрацювання

Увага! Відпрацювання з мікробіології та гігієни 28 жовтня й 4 і 11 листопада переносяться з 5-ї на 6 пару.

 


Коледж нафтогазових технологій, інженерії та інфраструктури сервісу

У вересні 2019 року кафедра вперше прийняла на навчання студентів Коледжу нафтогазових технологій, інженерії та інфраструктури сервісу. Заняття з мікробіології проводять доценти А. В. Єгорова, Л. В. Труфкаті та Т. В. Шпирко та асистенти Л. Г. Пожіткова і Н. О. Швець.

 


Шановні викладачі та студенти!

Вітаємо вас з початком нового навчального року і бажаємоміцного здоров'я і натхнення.
Засідання кафедри відбудеться 10 вересня об 11:00 в аудиторії Д-216.

 


План відкритих лекцій на осінній семестр 2019/2020 навчального року:

1.Мікроміцети. Плісеневі гриби. Класифікація, види розмноження. Значення в народному господарстві та харчовій промисловості – доц. Т. В. Труфкаті, 10 вересня об 11:30, ауд. А-424.
2. Мікробіологія зернових продуктів та комбікормів – доц. Т. О. Величко, 9 жовтня о 9:30 (друга пара), ауд. А-423.

 


The Chair’s first book (monograph) in English has been published

The Chair’s first book (monograph) in English has been published. The authors are professor L. V. Kaprelyants and assistant O. D. Zhurlova, together with members of other chairs: Wheat biopolymers interactions in the breadmaking. The book gives a review of modern knowledge about the structure and properties of reserve proteins and other biopolymers in wheat, flour and bread. Also, it covers the role of gluten-forming proteins and complex biopolymer matrixes of wheat flour and some structural and functional molecular-level interactions and determination of dough and bread quality. Additionally, the book covers the formation of intermolecular structures of main biopolymers (proteins, starch, lipids) in wheat flour with functional ingredients (food fibers, inulin, phenolics, glucans) during bread baking.

 


Інформаційний семінар з наукометричних баз та систем

31 травня відбувся інформаційний семінар з наукометричних баз та систем у ході засідання кафедри, доповідач – к. т. н., доцент О. В. Ольшевська.

 


Профорієнтаційна робота

У рамках Дня факультету 15 травня викладачі кафедри провели профорієнтаційну роботу з учнями, що відвідали кафедру, з гімназії №4 і школи №56.

 


Зустріч викладачів кафедри з директором Центру дистанційного навчання Ю. К. Корнієнком

8 травня в ауд. А-424 відбулася зустріч викладачів кафедри з директором Центру дистанційного навчання Ю. К. Корнієнком з метою вдосконалення навичок роботи з системою дистанційного навчання.

 


Відкрита лекція «Мікроміцети. Плісеневі гриби. Класифікація, види розмноження. Значення в народному господарстві та харчовій промисловості. Мікотоксини та їхні продуценти»

5 квітня відбулася відкрита лекція доцента Л. В. Труфкаті для Інституту культури ОНАХТ «Мікроміцети. Плісеневі гриби. Класифікація, види розмноження. Значення в народному господарстві та харчовій промисловості. Мікотоксини та їхні продуценти». На лекції були присутні студенти різних курсів та спеціальностей та співробітники академії.

 


План відкритих лекцій:

8 квітня – «ГМО: стратегії отримання та використання» доцента М. І. Охотської, А-423, 11:30, для студентів груп ЕК-435 і 436.
11 квітня – «Значення мікробіологічного контролю у виробництві продуктів харчування» доцента Т. О. Величко, коледж на Балківській, час і аудиторія уточнюються.
12 квітня – «Сучасні проблеми ензимології» професора Л. В. Капрельянца, Д-216, 11:30, для аспірантів.

 


Всеукраїнська науково-методична конференція «Забезпечення якості вищої освіти»

З 10 по 12 квітня пройде Всеукраїнська науково-методична конференція «Забезпечення якості вищої освіти». 10 квітня о 14:00 у конференц-залі Б-210 відбудеться пленарне засідання, реєстрація учасників – з 12:00.

 


Тренінг для представників дочірнього підприємства «Кондитерська корпорація «Рошен»»

21-22 березня відбувся тренінг для представників дочірнього підприємства «Кондитерська корпорація «Рошен»» за програмою «Мікробіологічний конроль на харчових підприємствах» з лекціями доцента Труфкаті Л. В.

 


Дистанційний модуль

Увага, з 1 лютого починається дистанційний модуль, бали за нього враховуються у семестровій оцінці.