Розробки


2016

1. Біотехнологія селенвмісних пробіотиків. Функціональні харчові інгредієнти «Селенолакт», «Біфісел», «Селенобіфілакт», «Наноселеніум» на основі пробіотичних культур лакто- та біфідобактерій, збагачених органічними формами селену. Отримання продуктів, котрі характеризуються пробіотичною й антиоксидантною активністю.


2015

1. препарат поліфенолів «Зепофен», препарат ксилоолігосахаридів «Пребік-сил» (тема дисертації: Розробка біотехнології функціональних інгредієнтів із зернової сировини) д.т.н., проф. Капрельянц Л. В., ас. Журлова О. Д. харчова галузь, підприємства харчової промисловості, фармацевтичні та кос-метичні компанії промислову апробацію розробленої технології комплексної переробки пше-ничних та житніх висівок проводили на промисловій базі ТОВ НВО «Аріад-на» і в лабораторії технології фітопрепаратів ОНАХТ


2014

1. Дослідження використання ліпосомальних форм ферментних препаратів у молочній промисловості (тема дисертації: Розробка технології отримання лі-посомальних форм ферментних препаратів). д.т.н., проф. Капрельянц Л.В., ас. Вінкерт Д.Я. харчова галузь, підприємства харчової промисловості випуск партії твердих сирів, що містить ліпосомальні форми ферментних препаратів, проводили на підприємстві ТОВ «Віньковецький сирзавод»


2013

1. Дослідження використання інкапсульованих пробіотичних мікроорганізмів у різних галузях харчової промисловості (тема дисертації: Розробка техно-логії інкапсулювання пробіотичних мікроорганізмів) д.т.н., проф. Капрельянц Л.В., ас. Воловик Т.М. харчова галузь, підприємства харчової промисловості випуск партії йогурту, що містить інкапсульовані лакто- і біфідобактерії, проводили на підприємстві ТОВ «Віньковецький сирзавод»

2. Концентрати фенольних антиоксидантів зернових (тема дисертації «Роз-робка біотехнології функціональних інгредієнтів з зернової сировини») д.т.н., проф. Капрельянц Л.В., асп. Журлова О.Д. харчова галузь, підприємства харчової промисловості, фармацевтичні компа-нії, косметичні компанії


2012

1. Дослідження стійко захисної форми пробіотиків в умовах шлунково-кишкового тракту (тема дисертації: Розробка технології інкапсулювання пробіотичних мікроорганізмів) д.т.н., проф. Капрельянц Л.В., асп. Воловик Т.М. харчова галузь, підприємства харчової промисловості, фармацевтика проведена апробація біологічно активних добавок «Бактеформ-1», «Бакте-форм-2», «Синбіформ-1», «Синбіформ-2» на ТОВ НВО «Аріадна». Випуск партії йогурту, що містить інкапсульовані лакто- і біфідобактерії, проводили на підприємстві ТОВ «Віньковецький сирзавод»

2. Концентрати β-глюкану та БАД «Премікспро» (тема дисертації: Розробка біотехнології β-глюканвмісних функціональних інгредієнтів із зернової сиро-вини) д.т.н., проф. Капрельянц Л.В., асп. Шунько Г.С. Промислову апробацію проводили на промисловій базі ТОВ НВО «Аріадна» і в лабораторії фітопрепаратів НДІ ЗіХП ОНАХТ підприємства з виготовлення фармацевтичних препаратів, підприємства з ви-робництва функціональних продуктів харчування.


2011

1. Екстракти водно-спиртові на основі вичавок плодово-ягідної сировини (тема дисертації: Розробка технології комплексної переробки дикорослої плодово-ягідної сировини) д.т.н., проф. Капрельянц Л.В., к.т.н., докторант Хомич Г.П. харчова галузь, підприємства харчової промисловості Проведена апробація нових видів напоїв на ТОВ «Полтавський завод продово-льчих товарів «Світанок»

2. Технології комплексної переробки насіння льону (дисертаційна робота Швець Н.О.)

Останні новини:

Відкрита лекція «Наукові напрямки сучасної генетики»
18 жовтня відбулася відкрита лекція «Наукові напрямки сучасної генетики» кандидата білогічних наук, доцента кафедри генетки та молекулярної біології біологічного факультету ОНУ ім. І. І. Мечникова Січняка Олександра Львовича. Були присутні викладачі та студенти кафедри
Вітаємо переможців олімпіади з технічної мікробіології
Семенченко К. ТХ-308а – I місце
Михайловська В. ТЗХ-33а – I місце
Дубина А. А. ТЛ-307 – II місце
Савченко В. В. ТЗХ-33а – III місце
Відкрита лекція доцента Труфкаті Людмили Вікторівни
26 вересня відбулася відкрита лекція (для групи ТЗХ-33 у рамках дисципліни «Мікробіологія галузі») доцента Труфкаті Людмили Вікторівни «Мікроорганізми – збудники бродіння заквасок і тіста. Сировина та поліпшувачі хлібопекарного виробництва. Особливості технологій хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів». Були присутні завідувач та викладачі кафедри БМФХ та представник методичного відділу ОНАХТ.
Олімпіада з технічної мікробіології
Олімпіада з технічної мікробіології відбудеться 12 жовтня о 14:30 в аудиторії А-424. Запрошуються усі бажаючі!